Weekend

Varit en ganska fullspäckad helg :-).. I fredags var man först iväg till stockholm med kyrkan och lillebror, Tim Hughes skulle medverka och hålla lovsångsgudstjänst och för er som inte vet vem det är så är han en världkänd lovsångsledare från England! Det var en helt wonderful gudstjänst med massa lärorik predikan från Tim och hans polare Al Gordon, de visste verkligen hur man på ett underhållande och intressant sätt spread the word of god vidare till oss i kyrkbänkarna!
Lovsångerna som spelades den kvällen var outstanding  =)..
Peter, även han blev tagen av hur mäktig gudstjänsten var, det var underbart o se :-)...Kom och tänka på en liten berättelse som berättades under en predikan som verkligen satte spår within me:
"Det var en gång en örn som bestämde sig för att överge sitt ägg och lämna den på en hönsgård.
Ägget hittades av en höna och ruvades tillsammans med de andra hönsäggen, örnungen växte upp och uppfostrades som en kyckling med andra ord, den lärde sig aldrig flyga riktigt bara några få sekunder när den blev rädd och den petade i marken efter mask som resten av kycklingarna. En dag flög det en örn i skyn och när den bredde ut sina stora vingar såg den ut äga hela himlen, örnungen frågade vad det där var för någonting, då sa hönan att det var den majestätiske örnen som stolt flög över himlen, men hönan konstaterade också att örnungen inte var mer än en kyckling som inte kunde komma in närheten av hur mäktig en örn är.
Örnungen levde resten av sitt liv med huvudet nere letadens efter mask i marken...
Det händer för ofta att många säger till en att DU är inte ämnad för det där eller tror du någonsin att DU kommer klara det? Det är såna meningar som begränsar oss till att utvecklas och bli de människor vi egentligen borde blivit, precis som örnungen kan vi också bli övertygade om att "jaha, det är visst det här som är meningen till att jag finns" örnungen fick aldrig en chans att förstå sin fulla potential eftersom den hamnade i fel krets och sällskap.
Därför är det så viktigt att vi väljer det vi säger till andra med eftertänksamhet så att vi inte säger någonting som får den andra personen att helt ändra självuppfattningen om sig själv.
Ord sätter djupa spår inom oss hur de än sägs, bättre att sätta spår där man uppmuntrar varann att bli den bästa man kan av sig själv!... Om inte ännu bättre!
"Instead of giving myself reasons why I can't, I give myself reasons why I can."


Kommentarer
Postat av: Lola

PREACH!

2009-01-19 @ 23:53:49
URL: http://afroholic.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0